Pages

Monday, June 21, 2010

Delicatessen

Επίσης σε αυτό το κατάστημα - delicatessen θα βρείτε & προϊόντα χωρίς γλουτένη.

http://www.ab-delicatessen.gr/

Tabasco

Επειδή μου αρέσουν τα καυτερά έστειλα e-mail στην εταιρία με το γνωστό Tabasco & σας παραθέτω την απάντηση της:

Good morning,

Thank you for your interest in our TABASCO® Brand Products. All of our products that contain vinegar as an ingredient, use high quality distilled vinegar. Distilled vinegar is produced by fermenting a grain based alcohol. The principal grains used to produce the alcohol are wheat and milo. Gluten and other proteins are completely removed during the alcohol fermentation and distillation process.

According to the definitions set forth by the Codex Alimentarius Commission, a joint standards program of the World Health Organization (WHO) and the Food and Agriculture Organization of the United States (FAO), the following TABASCO® Brand products are considered “Gluten Free”:


TABASCO® Brand Pepper Sauce
TABASCO® Brand Chipotle Pepper Sauce
TABASCO® Brand Habanero Pepper Sauce
TABASCO® Brand Garlic Pepper Sauce
TABASCO® Brand Green Pepper Sauce
TABASCO® Brand Garlic Basting Sauce
TABASCO® Brand New Orleans Style Sauce
TABASCO® Brand Caribbean Style Steak Sauce



These products were analyzed for Gluten by the Food Allergy Research and Resource Program (FARRP) at the University of Nebraska –Lincoln. FARRP was not able to find any detectable amounts of gluten in these products. If the McIlhenny Company can be of further assistance please do not hesitate to ask.

Tuesday, June 8, 2010

Ψωμί!!

Όταν ανακάλυψα ότι πάσχω από κοιλιοκάκη στεναχωρήθηκα σκεπτόμενη ότι θα πρέπει να αποχωριστώ τα αγαπημένα μου μακαρόνια , τα σουβλάκια , πίτσες & εννοείτε το ψωμί!!!! Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες βγήκε κάτι καλό ωστόσο λόγω έλλειψης χρόνου αποφάσισα να αγοράσω έναν αρτοπαρασκευαστή !!! Βρήκα έναν οικονομικό ο οποίος είχε & ειδική επιλογή gluetn-free!!!

Χάρηκα πολύ με την αγορά μου...αλλα & πάλι το ψωμί δεν έβγαινε όπως το φανταζόμουν & έτσι ο αρτοπαρασκευαστής μπήκε στο ράφι. Συνέχισα με τον κλασικό τρόπο μίξερ-φόρμα-φούρνος. Στο συνέδριο της Εταιρίας Νόσου Κοιλιοκακης η Kenwoond παρουσίασε το αρτοπαρασκευαστή της με τον οποίο είχαν φτιάξει ένα φανταστικό ψωμί!!! Λέω θα πάρω αυτόν το αρτοπαρασκευασή!!!! & όντως τον πήρα!
Καλύτερο το ψωμί αλλά όχι αυτό που είχα δοκιμάσει...δοκίμασα & διάφορα άλλα αλεύρια αλλά τίποτα...

Τελικά άρχισα να "πειράζω" τα υλικά πάντα πρόσθετα λίγο ζάχαρη ή μέλι μαζί με την μαγιά γιατί βοηθάει τα ένζυμα της μαγιάς να αναπτυχθούν όπως & το αλάτι. Αλλά το μυστικό για ωραία κόρα -που ουσιαστικά αυτός ήταν ο καημός μου- ήταν το ΓΑΛΑ!!!!

Συμπέρασμα: δεν έφταιγε ο αρτοπαρασκευαστής αλλά η συνταγή!!!

Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ το σπιτικό ψωμί από τα έτοιμα αλλά ευτυχώς που υπάρχουν & αυτά γιατί πραγματικά στην έλλειψη χρόνου είναι σωτήρια λύση!!!