Pages

Wednesday, February 29, 2012

Μήπως πάσχετε από κοιλιοκάκη;



Η κοιλιοκάκη είναι μια νόσος που ενώ αποτελεί συχνό πρόβλημα στις σύγχρονες κοινωνίες εξακολουθεί να παραμένει αδιάγνωστη σε υψηλό ποσοστό του πληθυσμού. Έτσι η επιστήμη στοχεύει συνεχώς στην ανακάλυψη νέων και αποτελεσματικότερων μεθόδων που αφορούν στη διάγνωσή της. Ένα επίσης πολύ συχνό φαινόμενο, αυτό της δυσανεξίας στη λακτόζη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις μεσογειακές χώρες.
Το πρώτο τεστ της σειράς DnaLife test αφορά στην κοιλιοκάκη και στη δυσανεξία της λακτόζης, καθώς οι δύο αυτές παθήσεις εμφανίζουν αρκετά κοινά συμπτώματα μεταξύ τους. Η εξειδίκευση των αναλύσεων με βάση τον προσωπικό γονότυπο, έχει σαν στόχο τον αποκλεισμό της πιθανότητας εμφάνισης της κοιλιοκάκης. Υπάρχουν συγκεκριμένα γονίδια που ελέγχει το celiac disease & lactose test και που είναι άμεσα εξαρτώμενα με την εμφάνιση της νόσου όπως τα γονίδια HLA DQ2 & HLA DQ8 που σε όλους τους πάσχοντες παρουσιάζουν κακή λειτουργικότητα. Επίσης, όσον αφορά στη δυσανεξία της λακτόζης ελέγχεται η λειτουργικότητα του γονιδίου LCT το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της λακτάσης.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι περιβαλλοντολογικοί παράγοντες και οι ουσίες που βρίσκονται στις τροφές επιδρούν στο ανθρώπινο γονιδίωμα αλλάζοντας την έκφραση ή τη δομή των γονιδίων με αποτέλεσμα, άνθρωποι με διαφορετικά γονίδια να αντιδρούν διαφορετικά στις τροφές και στα συστατικά τους.
Η αξία του test όσον αφορά την πρόληψη είναι πολύ μεγάλη, γιατί ο καθένας μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του οργανισμού του σε σημαντικούς τομείς της υγείας εφαρμόζοντας εύκολα ένα εντελώς προσωποποιημένο πρόγραμμα διατροφής και συνηθειών.
Το αποτέλεσμα του τεστ της Biohellenica συμπεριλαμβάνει μια πλήρη προσωπική αναφορά με οδηγίες και επισημάνσεις, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί το κλειδί για τη μακροχρόνια πρόληψη της υγείας.
Πηγές: www.iatronet.gr



Tuesday, February 21, 2012

Κέικ πορτοκάλι

Υλικά:


200γρ. ζάχαρη 
150γρ. βούτυρο λιωμένο - σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια αυγά
1 μέτριο πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και το χυμό του)
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
250γρ. αλεύρι (μείγμα για κέικ 'η φαρίνα)
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:


Χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και το αλάτι έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι.
Και τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας το μείγμα.


Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 60 '.



Εύκολη Πανακότα.

Υλικά:
=====
500ml  γάλα
3 φύλλα ζελατίνης
40γρ.ζάχαρη
1 φρέσκια βανίλια


Εκτέλεση:
========
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Βάζουμε τα 250ml γάλα με την ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας σε κατσαρόλα για να ζεστάνουμε  το γάλα. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού πρώτα τις στραγγίσουμε  με το χέρι.
Ανακατεύουμε , συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο γάλα και αποσύρουμε από την φωτιά. 


Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα ή φορμάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.

Παιδικές Τροφές χωρίς γλουτένη.

Organix

http://www.organix.com/Our-Foods

Holle



 


Βρεφικές κρέμες Holle , με ρυζάλευρο , με 3 δημητριακά και με κεχρί

Επίσης κατσικίσιο γάλα σε σκόνη χωρίς γλουτένη.

Babynat


Με ρύζι, κινόα και φρούτα και με  ρύζι, κινόα και βανίλια




Friday, February 17, 2012

Παιδική σειρά από την frezyderm με προϊόντα χωρίς.γλουτένη

Frezyderm


Παιδική σειρά

Μια εξειδικευμένη σειρά περιποίησης της φυσιολογικής καθώς και της ευαίσθητης, μη ανεκτικής παιδικής επιδερμίδας, με τάσης αλλεργίας, ερεθισμούς, ερυθρότητα, φαγούρα και συχνές δερματικές μολύνσεις.




 

 



http://www.frezyderm.gr/Templates/SubCategories.asp?C=Children

Saturday, February 4, 2012

Πολύ ωραίο κέικ αμυγδάλου µε γιαούρτι - Απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



Κέικ αμυγδάλου µε γιαούρτι

      Υλικά:
        2½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο (Φαρίνα μύλων Αγίου Γεωργίου)
        1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
        1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) (Εγώ έβαλα βούτυρο Άλτις)
            5 αυγά ( Μεσαίου μεγέθους)
        200 γραμμ. γιαούρτι (Πρόβειο)
        1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού ( το παρέλειψα)
        3/4 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
        1 πρέζα αλάτι

        Εκτέλεση:
1. Αλέθουμε τα αμύγδαλα (ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα) στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει κάθε φορά το μείγμα, και προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι. Εναλλάξ βάζουμε στο μείγμα με τα αυγά το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα.

2. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να σταθεί 10΄ και έπειτα το ξεφορμάρουμε σε σχάρα, να στεγνώσει.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά

http://www.argiro.gr/recipes/1250