Pages

Tuesday, June 8, 2010

Ψωμί!!

Όταν ανακάλυψα ότι πάσχω από κοιλιοκάκη στεναχωρήθηκα σκεπτόμενη ότι θα πρέπει να αποχωριστώ τα αγαπημένα μου μακαρόνια , τα σουβλάκια , πίτσες & εννοείτε το ψωμί!!!! Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες βγήκε κάτι καλό ωστόσο λόγω έλλειψης χρόνου αποφάσισα να αγοράσω έναν αρτοπαρασκευαστή !!! Βρήκα έναν οικονομικό ο οποίος είχε & ειδική επιλογή gluetn-free!!!

Χάρηκα πολύ με την αγορά μου...αλλα & πάλι το ψωμί δεν έβγαινε όπως το φανταζόμουν & έτσι ο αρτοπαρασκευαστής μπήκε στο ράφι. Συνέχισα με τον κλασικό τρόπο μίξερ-φόρμα-φούρνος. Στο συνέδριο της Εταιρίας Νόσου Κοιλιοκακης η Kenwoond παρουσίασε το αρτοπαρασκευαστή της με τον οποίο είχαν φτιάξει ένα φανταστικό ψωμί!!! Λέω θα πάρω αυτόν το αρτοπαρασκευασή!!!! & όντως τον πήρα!
Καλύτερο το ψωμί αλλά όχι αυτό που είχα δοκιμάσει...δοκίμασα & διάφορα άλλα αλεύρια αλλά τίποτα...

Τελικά άρχισα να "πειράζω" τα υλικά πάντα πρόσθετα λίγο ζάχαρη ή μέλι μαζί με την μαγιά γιατί βοηθάει τα ένζυμα της μαγιάς να αναπτυχθούν όπως & το αλάτι. Αλλά το μυστικό για ωραία κόρα -που ουσιαστικά αυτός ήταν ο καημός μου- ήταν το ΓΑΛΑ!!!!

Συμπέρασμα: δεν έφταιγε ο αρτοπαρασκευαστής αλλά η συνταγή!!!

Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ το σπιτικό ψωμί από τα έτοιμα αλλά ευτυχώς που υπάρχουν & αυτά γιατί πραγματικά στην έλλειψη χρόνου είναι σωτήρια λύση!!!

No comments: