Χάρηκα πολύ με την αγορά μου...αλλα & πάλι το ψωμί δεν έβγαινε όπως το φανταζόμουν & έτσι ο αρτοπαρασκευαστής μπήκε στο ράφι. Συνέχισα με τον κλασικό τρόπο μίξερ-φόρμα-φούρνος. Στο συνέδριο της Εταιρίας Νόσου Κοιλιοκακης η Kenwoond παρουσίασε το αρτοπαρασκευαστή της με τον οποίο είχαν φτιάξει ένα φανταστικό ψωμί!!! Λέω θα πάρω αυτόν το αρτοπαρασκευασή!!!! & όντως τον πήρα!
Καλύτερο το ψωμί αλλά όχι αυτό που είχα δοκιμάσει...δοκίμασα & διάφορα άλλα αλεύρια αλλά τίποτα...
Τελικά άρχισα να "πειράζω" τα υλικά πάντα πρόσθετα λίγο ζάχαρη ή μέλι μαζί με την μαγιά γιατί βοηθάει τα ένζυμα της μαγιάς να αναπτυχθούν όπως & το αλάτι. Αλλά το μυστικό για ωραία κόρα -που ουσιαστικά αυτός ήταν ο καημός μου- ήταν το ΓΑΛΑ!!!!
Συμπέρασμα: δεν έφταιγε ο αρτοπαρασκευαστής αλλά η συνταγή!!!
Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ το σπιτικό ψωμί από τα έτοιμα αλλά ευτυχώς που υπάρχουν & αυτά γιατί πραγματικά στην έλλειψη χρόνου είναι σωτήρια λύση!!!
No comments:
Post a Comment