200ml χλιαρό νερό (35-40 C)
4 κουτ. σούπας λάδι
10 γρ. νωπή μαγιά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού Xanthan gum (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
& γάλα όσο πάρει.
Συνταγή:
Αναμειγνύουμε τα 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τα 2 κ.γ. xanthan gum και το 1 κ.γ αλάτι.(εάν δεν προσθέσετε xanthan gum αυξήστε με 1 με κουτ. γλυκού αλάτι)
Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα, προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε.
Αφού ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε σιγά - σιγά το γάλα (γάλα όσο πάρει η ζύμη) έως ότου σχηματιστεί ένα μαλακό ζυμάρι.
Το αφήνουμε για 10'-15' να ξεκουραστεί.
No comments:
Post a Comment