Pages

Monday, February 21, 2011

Μπουγάτσα...!!!


Μετά το φαγητό ένα κομμάτι μπουγάτσα με κρέμα.... :-))

Την μπουγάτσα την έφτιαξα με το κατεψυγμένο φύλλο της Valpiform. http://www.biodynamic.com.gr/valpiform/frozenprodglutenfree
Σημείωση: θέλει πολύ καλό ξεπάγωμα πριν το ανοίξουμε. Επίσης είναι καλύτερα να το ανοίξουμε ρίχνοντας corn flour αντί για αλεύρι.Πριν βάλουμε την κρέμα βουτυρώνουμε το φύλλο και μετά βουτυρώνουμε και το από πάνω.

Την γέμιση την έφτιαξα με κρέμα ζαχαροπλαστικής - συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

350ml γάλα
150ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
3 κρόκους αυγού
80grm Ζάχαρη
40grm corn flour
1 κλωναράκι βανίλιας

Παρακάτω είναι η εκτέλεση της συνταγής από τον ίδιο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Για να μην μας ''αρπάξει'' το γάλα, προσθέτουμε και λίγη από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και την αδειάζουμε κατευθείαν στα βουτυρωμένα φύλλα.

Αυτή την κρέμα την φτιάχνω γενικά σε όλα τα γλυκά που έχουν κρέμα. Επίσης τρώγεται και σκέτη. Μου θυμίζει την κρέμα "ανθος αραβοσίτου" του Γιώτη. Αν σας αρέσει η σοκολάτα μπορείτε να βάλετε και κακάο και γίνεται υπέροχη!!!!

Άλλη ιδέα για γλυκό, που τρελαίνομαι για το συγκεκριμένο...βάζω για βάση κομμάτια από το κεϊκ Φαντασία της Schar το σιροπιάζω ελαφρώς - μια ιδέα, σε ζεστό νερό διαλύω λίγο μέλι και προσθέτω λίγο ρούμι ή και κονιάκ. Ή μπορείτε να το κάνετε και με τα μπισκότα της Glutafin τα σκέτα και θρυμματίζοντας τα με βούτυρο.

Βάζω την κρέμα ζαχαροπλαστικής από πάνω το βάζω στην κατάψυξη για λίγο,όσο χρόνο κάνω δηλ να φτιάξω το ζελέ και να μαζέψω την κουζίνα και αφού παγώσει κάπως η κρέμα βάζω και το ζελέ από πάνω και πάλι στο ψυγείο.Το ζελέ καλό είναι να μην το ρίξετε κατευθείαν πάνω στην κρέμα αλλα σιγά σιγά με κάποια κουτάλα.

Bon Apetit και καλή επιτυχία!!!!

No comments: