Pages

Sunday, December 18, 2011

House MD Season 2 Episode 22 "Forever"

http://www.housemd-guide.com/season2/222forever.php


The final diagnosis
After the baby's death they discover he had celiac disease which he had inherited from his mother and in her, it had caused stomach cancer and without treatment disrupted her system enough to cause psych problems, etc. She refuses treatment preferring not to live with having killed her son.

Θηλασμός και κοιλιοκάκη


Τα οφέλη του μακροχρόνιου θηλασμούΥπάρχουν δέκα λόγοι για τους οποίους ο μητρικός θηλασμός συνεχίζει να είναι ανεκτίμητος και αναντικατάστατος για ένα παιδί άνω των έξι μηνών:


  1. 1. Ο θηλασμός μετά τους έξι μήνες της ζωής του μωρού προστατεύει ακόμα περισσότερο μητέρα και παιδί από χρόνια σωματικά και ψυχικά νοσήματα.
Όλες οι ευεργετικές επιδράσεις του μητρικού θηλασμού είναι δοσοεξαρτώμενες. Πιο απλά, ένα παιδί που θήλασε για δώδεκα μήνες έχει μικρότερο κίνδυνο να πάθει σακχαρώδη διαβήτη σε σχέση με ένα άλλο που θήλασε για έξι μήνες. Μια μητέρα που θηλάζει το δύο χρονών κοριτσάκι της προστατεύεται πληρέστερα από τον καρκίνο μαστού σε σύγκριση με εκείνη που σταμάτησε τη γαλουχία στους έξι μήνες. Το ίδιο ισχύει για το δείκτη νοημοσύνης του παιδιού, για τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, για τη λευχαιμία και το λέμφωμα, για την παχυσαρκία, τη χοληστερίνη, το άσθμα, τις αλλεργίες, τη δυσανεξία στη γλουτένη, την υγεία των δοντιών, την σωστή διαμόρφωση του προσώπου, το συναισθηματικό δέσιμο με τους γονείς, τον καρκίνο των ωοθηκών στη μητέρα, την παχυσαρκία της μητέρας, το μεταβολικό προφίλ της μητέρας και για πολλές άλλες καταστάσεις.
Τα νήπια που θηλάζουν είναι υγιή παιδιά με γερά δόντια, χωρίς τερηδόνα, που γίνονται πολύ ανεξάρτητα, συναισθηματικά ασφαλή, έξυπνα νήπια  και φτιάχνουν πλήρεις σχέσεις με άλλους ανθρώπους.


http://ow.ly/8pEvJ
Αποκλειστικός θηλασμός για έξι μήνες; Μια απάντηση

Σχετικά με τον κίνδυνο για δυσανεξία στη γλουτένη, το μόνο επιστημονικά σίγουρο στοιχείο είναι ότι, όταν το μωρό ξεκινάει να τρώει γλουτένη – ψωμί, δημητριακά κλπ – , εάν συνεχίζει ταυτόχρονα να θηλάζει μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κοιλιοκάκης






Thursday, December 8, 2011

Ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό χωρίς γλουτένη που μου έφτιαξε πέρυσι ο σύζυγος μου επειδή 'μου μύρισε'...!!! :-))







Πάρος - Παγωτό χωρίς γλουτένη.

Πέρυσι το καλοκαίρι στην Νάουσα της Πάρου έφαγα υπέροχο παγωτό χωρίς γλουτένη σε διάφορες γεύσεις....σας το συστήνω!!!!!



Nέο Αλεύρι "για Όλες τις Χρήσεις'' και "Φαρίνα " Χωρίς Γλουτένη από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου









Πληροφορία από Στέφη Αρέλη!! Ευχαριστούμε...

Μπύρες χωρίς γλουτένη 



St. Peter's Brewery - Ενημερώθηκα χθες.....by Costa Tr
http://www.beernbeer.gr/beer_organikes_viologikes_non_alcohol.html






Estrella Damm Daura
http://www.estrelladamm.com/en/daura_gluten_free_beer/


http://www.okathens.gr/products_Estrella_Damm_Daura.php

Monday, December 5, 2011

Μακαρόνια χωρίς γλουτένη απο τα ΑΒ Βασιλόπουλος.



Μακαρόνια χωρίς γλουτένη απο τα ΑΒ Βασιλόπουλος, νόστιμα και έτοιμα σε 5'!!!
Εταιρία: DELHAIZE
Εισαγωγή: ΑΒ Βασιλόπουλος
http://www.facebook.com/Delhaize?sk=app_128801130527779