Pages

Saturday, February 4, 2012

Πολύ ωραίο κέικ αμυγδάλου µε γιαούρτι - Απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



Κέικ αμυγδάλου µε γιαούρτι

      Υλικά:
        2½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο (Φαρίνα μύλων Αγίου Γεωργίου)
        1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
        1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) (Εγώ έβαλα βούτυρο Άλτις)
            5 αυγά ( Μεσαίου μεγέθους)
        200 γραμμ. γιαούρτι (Πρόβειο)
        1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού ( το παρέλειψα)
        3/4 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
        1 πρέζα αλάτι

        Εκτέλεση:
1. Αλέθουμε τα αμύγδαλα (ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα) στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει κάθε φορά το μείγμα, και προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι. Εναλλάξ βάζουμε στο μείγμα με τα αυγά το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα.

2. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να σταθεί 10΄ και έπειτα το ξεφορμάρουμε σε σχάρα, να στεγνώσει.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά

http://www.argiro.gr/recipes/1250











No comments: