Pages

Tuesday, February 21, 2012

Κέικ πορτοκάλι

Υλικά:


200γρ. ζάχαρη 
150γρ. βούτυρο λιωμένο - σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια αυγά
1 μέτριο πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και το χυμό του)
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
250γρ. αλεύρι (μείγμα για κέικ 'η φαρίνα)
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:


Χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και το αλάτι έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι.
Και τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας το μείγμα.


Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 60 '.



No comments: